محرمی: جشنواره باید تولید داشته باشد و بدون‌ تولید جشنواره بی معنی است

به گزارش ارس‌نامه؛ جلسه شورای سیاستگذاری سیزدهمین جشنواره تئاترهای کوتاه ارسباران با دستور بحث و بررسی در خصوص تعیین دبیر و تصویب پیش نویس فراخوان در محل فرمانداری اهر برگزار گردید.

پس از تلاوت ایاتی چند از کلام الله مجید، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر ضمن خیر مقدم و تشکر از اعضای شورای سیاستگذاری گزارشی از مقدمات انجام جشنواره ارائه داده و توضیحاتی در خصوص پیش نویس فراخوان ارائه نمود و خواستار نظر اعضا در مورد فراخوان و تصویب آن شد.

الیاس ممی پور اظهار داشت: برگزاری هر چه بهتر جشنواره ­های سراسری، عزم و همت عمومی و نهادها و دستگاهها و مردم هنر دوست اهر را می طلبد.

وی ضمن گلایه از عدم حضور بعضی از اعضای کلیدی شورای سیاستگذاری در جلسه بزرگترین رویداد هنری شهرستان، خواستار عنایت بیشتر اعضا خاصه شورای شهر و شهرستان به این رویداد مهم مردمی شد. 

وی گفت: چون شورای شهر هم برگزیده مردم است و جشنواره هم مطالبه جدی مردم می­ باشد، پس عنایت و توجه منتخبین مردم مورد انتظار است. آستین همت بالا زده و در این اوضاع اقتصادی جشنواره را در بهترین شکل برگزار نماییم.

میرعباس خلیفه لو عضو انجمن نمایش استان، گزارشی از جشنواره سال گذشته ارائه دادند و خواستار دایر شدن دبیر خانه دائمی جشنواره شدند ایشان سهم کم هنرمندان شهرستانی را در جشنواره سراسری مورد نقد قرار دادند و از هنرمندان شهرستان خواستند با جدیت وارد بشوند تا بعد از دوازده دوره شاهد تاثیر شگرف جشنواره در تئاتر شهرستان باشیم.

دیگر سخنران این جلسه، معاون هنری و سینمایی اداره کل بودند وی ضمن خیر مقدم گویی به حضار، گزارشی از وضعیت تئاتر استان ارائه داد . محرمی استان آذربایجانشرقی را قطب تئاتر کشور دانست و اعلام داشت: طبق ارزیابی ها، استان ما جزو برگزیده­ های کشور مخصوصاً به لحاظ تولید و کسب و کار هنر تئاتر می باشد.

علی محرمی نقش هنر را در تولید بسیار مهم دانسته و آماری از فروش فیلم و نمایش استان ارائه داد. وی به فرهنگ بلیط خریدن اشاره کرد که جا افتاده شده و توجه مردم به هنر و سینما را ستودنی توصیف کرد. ورود بخش خصوصی در حیطه هنر مخصوصا نمایش را بسیار مهم دانسته و ساخت پلاتوها و تماشاخانه­ ها را در شهرستان ها باعث رونق هر چه بیشتر هنر تئاتر قلمداد کرد. 

وی در ادامه بیان داشت: جشنواره­ ها باید تولید داشته باشند. بدون تولید جشنواره بی معناست. شهرستان اهر بعد از دوازده دوره برگزاری جشنواره ، باید تولید تئاتر داشته باشد و تخصصی­ تر به قضیه نگاه کند.

محرمی در بخش دیگر سخنان خود جشنواره ارسباران را مهم ارزیابی کرده و ضمن اعلام حمایت قاطع اداره کل از این جشنواره، جشنواره سراسری تئاتر اهر را از رویدادهای مهم تئاتر کشور دانست و اظهار داشت: جشنواره ارسباران این منطقه را متمایز کرده و حضور شش گروه ثبتی و وجود شورای نظارت بر نمایش و حضور هنرمندان اهری در راس انجمن نمایش استان و تاثیر اهری ها بر نمایش استان را از تاثیرات جشنواره دانستند. جشنواره ه­ای که توسط مردم و همت اهالی هنر دوست اهر برگزار می ­گردد و اشتیاق مردم است که باعث ماندگاری این جشنواره می شود.

معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی دغدغه و نگرانی اهالی هنر این شهرستان در خصوص برگزاری سراسری این جشنواره را باعث خرسندی دانسته و اعلام داشتند که برگزاری جشنواره بصورت سراسری تداوم خواهد داشت هر چند باید بعد از دوازده دوره به مرحله­ ای برسیم که ادعا کنیم در اهداف جشنواره موفق بوده­ ایم. مثلا در شناساندن ارسباران که سیاست جدید اداره کل در جشنواره­ های سراسری این است که خود منطقه برجسته گردد. هنرمندان شهرستان تقویت گردند و سهم بیشتری از جشنواره داشته باشند.

وی در بخش پایانی سخنان خود به جشنواره بین المللی تئاتر رضوی اشاره کردند که هر سال این جشنواره در موضوع عکاسی در استان برگزار می­ شد، امسال تئاتر جایگزین عکاسی شده و جشنواره بین المللی تئاتر رضوی در نیمه اول مرداد در تبریز برگزار خواهد شد که به لحاظ زمانی با جشنوار سراسری ارسباران تلاقی نداشته باشد. ایشان به جشنواره خیابانی سردرود اشاره کرده و حمایت خوب شهرداری و شورای شهر سردرود از این جشنواره را ستودنی اعلام کرد که مبلغ قابل توجهی از طرف شورای شهر به این جشنواره تصویب و اختصاص یافته است .

احمد رجب ­پور؛ رییس انجمن نمایش استان به برگزاری دوازده دوره جشنواره اشاره کرده و مطالبه­ گری مردم را مهم تلقی نمود.

وی دقت نظر و حمایت و حضور مردم در این جشنوار را مایه دلگرمی دانست و ضمن اشاره به کمک مالی شهرداری سردرود به جشنواره خیابانی استانی این شهر (‌٢۵میلیون تومان) حمایت دستگاه های شهرستان از جمله شهرداری را از جشنواره سراسری تئاترهای کوتاه ارسباران  خواستار شدند  .

مهدوی رییس شورای نظارت بر نمایش شهرستان اهر اعلام حمایت همه جانبه خود و اعضای شورای نظارت را از جشنواره ابراز داشته و گفت: با تمام قوا در کنار جشنواره خواهیم بود. وی عدم آموزش را در تئاتر شهرستان ضعف بزرگی دانسته و خواهان برگزاری کلاس های آموزشی برای هنرمندان شد.

مهدوی ادامه داد: بدون پشتوانه علمی توفیق چندانی در این عرصه حاصل نمی ­شود. باید مطالعه هنرمندان در حوزه تئاتر بیشتر شود و به لحاظ آموزش باید کارهای اساسی صورت گیرد که رییس محترم انجمن نمایش استان اعلام آمادگی کردند در این راستا حمایت همه جانبه بنماید و در صورت درخواست انجمن نمایش اهر، نسبت به معرفی استاد و مربی اقدام نمایند.

میثم صادقزاده؛ رییس انجمن نمایش شهرستان اهر ، ضمن تشکر از اعضا، گفت: راه اندازی دبیرخانه دائمی تا حال در حد شعار باقی مانده است. ردیف بودجه جشنواره و قرارد دادن آن در تقویم جشنواره ­ها بسیار مهم‌است که تا بحال از آن‌ غفلت شده است.

وی تجهیز اتاق گریم انجمن را از نیازهای اساسی این انجمن دانست.

حبیبی نماینده شهرداری اهر با اشاره به مشکلات مالی شهرداری اعلام امادگی نمودند که در حد بضاعت از جشنواره حمایت خواهند نمود .

معاون فرماندار اهر در پایان جلسه، ضمن تشکر از متولیان امر و ضمن تسلیت هنرمند از دست رفته­ مان استاد محب اهری به پیشینه تئاتر شهرستان اشاره کرد که از آیین ­های سنتی مانند تکم گردانی و شبیه خوانی سید و سالار شهیدان شروع شده و حال بصورت مدرن در آمده است.

علی حسن‌زاده تمام تلاشگران هنر نمایش را جزو سرمایه ­های این شهر قلمداد نمود و نقش هنر را در بیان درد جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: در کنار جشنواره و حامی آن خواهیم‌ بود. جشنواره پارسال از افتخارات این شهر تلقی  و خواستار ارتباط معنوی بین مردم و هنر شدند که در این راستا نقش هنرمندان انکار ناپذیر است .

معاون فرماندار اهر به خودکفایی هنرمندان اشاره کرده و گفت:  قایم به دستگاه های اداری شدن در کارهای هنری و جشنواره ها خوب نیست. بهترین ردیف بودجه، خود مردم هستند. توجه به کیفیت را در کنار کمیت، مهم است. 

وی خواستار ورود بخش خصوصی در عرصه فعالیتهای هنری شدند .

بعد از بحث و بررسی مقرر شد گزینه ­های دبیری جشنواره به ترتیب اولویت به اداره کل معرفی گردند تا پس از بررسی نفر مورد نظر معرفی گردد و فراخوان جشنواره نیز با اندک تغییراتی پس از موافقت اداره کل بزودی منتشر گردد.