رسانه ها واسطه بین حکومت و مردمند که مشکلات مردم را به گوش حکومت رسانده و از طرفی مردم را از آسیب های حکومت مطلع می کنند

به گزارش ارس نامه به نقل از ایرنا؛ نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی گفت: من گفتم ما رفتارمان خوب نبود و این موضوع روشن و مشخص بود که بخشی از حکومت نمی خواهد برجام اجرا شود و به هدفشان هم رسیدند.

علی مطهری با بیان این که خبرگزاری ها، خبرنگاران و فعالان رسانه، نقش اساسی در ساختن افکار عمومی جامعه دارند، مطبوعات را رکن چهارم دمکراسی و هر نظام حکومتی عنوان کرد.

وی رسانه ها را در میانه مردم و حکومت و واسطه ای بین این دو دانست و گفت: رسانه ها نیازهای مردم را به گوش حکومت رسانده و از حقوق مردم دفاع می کنند؛ رسانه ها، همچنین آسیب های حکومت را به گوش مردم می رسانند که اگر این فعل و انفعالات درست انجام شود به نفع جامعه است.

مطهری دفاع از حقوق شهروندان را از وظایف مهم رسانه ها خواند و افزود: در نظام های آزاد سیاسی، خبرنگاران قدرتمند و منشا تحولات هستند.

وی تصریح کرد: افشای قتل های زنجیره ای، مساله کهریزک، قتل ستار بهشتی و اختلاس های رخ داده در سایه آزادی مطبوعات بوده است که اینها آشکارا و جلوی بسیاری از نقض حقوق شهروندان گرفته شده است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه برای نخستین بار در ایران مشروطه خواهان به نقش رسانه پی بردند و رسانه ها در آن دوران نقش اساسی داشتند، افزود: شعرا و نویسندگان بزرگی که از طریق مطبوعات، افکار و عقاید خود را به مردم منتقل کردند، تاثیر بسزایی در انقلاب مشروطه داشتند.

وی گفت: آزادی رسانه یکی از عوامل پیشرفت جامعه است؛ چرا که شرایط عدم تبعیض را ایجاد، رانت خواری ها را برملا و شرایط رانت خواری را خیلی سخت می کند. اگر رسانه های آزاد وجود داشته باشند، افراد همیشه نگران هستند که اگر تخلفی مرتکب شوند، ممکن است رسانه ها آن را اعلام کنند.

به گفته وی، رسانه های آزاد، شرایط مساوی و شرایط عدم تبعیض به عنوان شرط عدالت ایجاد می کنند؛ از نظر اسلام جامعه برخوردار از عدالت جامعه بدون تبعیض است نه بدون تفاوت.

این نماینده مجلس همچنین با تاکید بر این که قانون مطبوعات باید اجرا شود، افزود: حاکمیت دو گانه در خصوص مطبوعات باید برطرف و تکلیف آن مشخص شود.

مطهری گفت: سایت ها باید زیر نظر هیات نظارت بر مطبوعات باشند و در قانون جدید رسانه ها باید به این موضوع رسیدگی شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت برگزاری دوره های آموزشی برای خبرنگاران گفت: گاهی خبرنگار مطلبی را درست متوجه نشده و از قول ما چیزی منتشر می شود که هیچ انطباقی با واقعیت مطلب نداشته و حتی ضد آن است. خبرنگاری اگر مطلبی را متوجه نشد نباید آن را منتشر کند و ضرورتی برای انتشار آن وجود ندارد.

وی همچنین درباره رعایت امانت در خبر اظهار داشت: خبرنگار باید عینا’ نظر طرف را منتشر و دقت کند و حق تغییر مطالب را ندارد.

مطهری درباره نوع برخورد با خبرنگاران گفت: گاهی خبرنگاران را متهم به جرم های امنیتی می کنند در حالی که حداکثر جرم آنها سیاسی است.

وی با تاکید بر ضرورت مساله مطالبه گری رسانه ها، گفت: یک رسانه باید مطالبه گر باشد و حقوق مردم را از دولت و حکومت بخواهد. رسانه نباید صرفا به نقاط قوت بپردازند.

مطهری با بیان این که یک خبرگزاری خوب به نقاط ضعف مردم هم باید بپردازد، خاطرنشان کرد: رسانه ها نباید صرفا ثناگوی نظام و حکومت باشند، بلکه باید به انحراف ها هم توجه کنند.

وی در عین حال بر ضرورت رصد اجرای قانون اساسی توسط رسانه ها تاکید کرد و گفت: رسانه ها از یک سو و مجلس از سوی دیگر باید در این زمینه ورود کنند.

نایب رییس مجلس همچنین با اشاره به نقش رسانه ها در شرایط تحریم، اظهار داشت: باید به مردم امید واقعی و نه واهی داد و ضرورت مقاومت در شرایط فعلی برای مردم باید تبیین و توضیح داده شود.